به گزارش خبرنگار مهر، جعفر رئیسیان ظهر پنج شنبه در نشست خبری نخستین جشنواره درخت دانایی كه درمحل فرهنگسرای ترافیك شهرداری مشهد برگزار شد اظهار كرد: امسال فرهنگسرای كودك و آینده شهرداری مشهد به منظور آشنایی كودكان با مفاهیم و آموزهای اسلامی و با محوریت آشنایی دانش آموزان مقطع ابتدایی با احترام و تكریم خانواده و همسایه ها طرح درخت دانایی را در ۱۰۰ مدرسه مشهد برگزار می كند.
وی افزود: اقدامات فرهنگی شامل دو بخش محتوا و قالب ارائه مطالب است كه تلاش شده در طرح درخت دانایی این دو عامل در كنار هم و به صورت متوازن و یكسان در نظر گرفته شود تا نتایج بدست آمده از این جشنواره چه در بعد كیفی و چه در بعد كمی قابل ملاحظه باشد.
قائم مقام سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری مشهد ادامه داد: در همین راستا تلاش شده تا ذائقه و نیازهای اصلی دانش آموزان در طرح درخت دانایی سنجیده شود و در قالب آن برنامه ها تدوین شود.
وی گفت: جشنواره درخت دانایی در چهار محور بلند خوانی، مطالعه مشاركتی، برداشت از یك كتاب، نویسندگان برای دوره دوم مقطع ابتدایی برگزار می شود.
رئیسیان زاده تصریح كرد: در بخش بلند خوانی دانش آموز علاوه بر مرور مطالب كتاب مفاهیم كلیدی و مهم مطرح شده در آن را در حافظه بلند مدت خود ذخیره می كند.
وی اضافه كرد: در بخش برداشت از یك كتاب، دانش آموزان برداشت خود را از كتاب مورد مطالعه در ۵ سطر می نویسند كه در واقع در آن فهم دانش آموز سنجیده می شود.
قائم مقام سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری مشهد تاكید كرد: همچنین در بخش مطالعه مشاركتی دانش آموزان با تشكیل گروه های سه نفره مطالب كتاب را تقسیم كرده و به مباحثه و تبادل نظر بایكدیگر می پردازند كه در این بخش قدرت فهم و مهارتانتقال مطالب در آنها سنجیده خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش نویسندگان نیز باتوجه به كاهش علاقه دانش آموزان به نوشتن و به منظور زنده نگه داشتن این فرهنگ از آنها خواسته می شود تا یك داستان كوتاه بنویسند.
رئیسیان زاده افزود: در این جشنواره از هر منطقه شهرداری ۱۰ مدرسه انتخاب می شوند و ملاك انتخاب مدارس نیز كمبود امكانات كتاب و كتابخانه ای در مدارس است.
وی عنوان كرد: در هر مدرسه و درهر رشته ۳ نفر به عنوان نفرات برتر انتخاب می شوند و درمجموع ۳۹ نفر به مرحله بعد راه پیدا می كنند.
مطالعه در بین دانش آموزان و والدین کمرنگ شده است
رئیس اداره فرهنگی و هنری اداره كل آموزش و پرروش خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار كرد: یكی از موضوعات كه آموزش و پرروش استان پیگیری جدی می كند بحث مشاركت با دستگاه های اجرایی استان است كه تا كنون ۸۰ تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی منعقد شده است.
محمد حسن دادگر افزود: متاسفانه بحث مطالعه در دانش آموزان و والدین كم رنگ شده است لذا آموزش و پرورش استان از چنین طرح هایی استقبال زیادی می كند.
وی بیان كرد: در همین راستا مدارسی كه ازامكانات كتابخوانی و كتابخانه كمتری برخوردار هستند در اولویت قرار گرفتند كه در هر منطقه شهرداری مشهد یك كانون به عنوان نماینده اجرایی ۱۰ مدرسه را به منظور برگزاری جشنواره درخت دانایی پوشش می دهد.
وی افزود: یكی از دستگاه های اجرایی استان كه همكاری خوبی در زمینه مشاركت با اداره كل آموزش و پرورش تا كنون داشته، شهرداری مشهد است كه از جمله طرح های خوبی كه دراین تعامل اجرا شده است می توان به خادمین شهر بهشت اشاره كرد.
وی تصریح كرد: در بحث ترویج فرهنگ كتاب و كتابخوانی آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولی در امر تعلیم و تربیت می تواند نقش موثرتر و فراگیرتری داشته باشد.
نظر شما